Visie en missie van apanta-jong
De fase van jongvolwassenheid is soms al roerig genoeg: nieuwe uitdagingen in het leven dienen zich aan en soms is het een hele zoektocht. Knelpunten die er al waren kunnen versterken en psychische klachten kunnen zich juist in deze fase gaan vormen. Niet iedereen ervaart dat op dezelfde manier, of heeft er evenveel last van in het dagelijks leven. Maar over het algemeen geldt dat men er vanaf wil en lekkerder in het vel wil komen. Want weer lekker in je vel komen betekent ook dat je weer gezond verder kan ontwikkelen naar volwassenheid toe.
Persoonsgericht: het gaat om jou, niet alleen om je klacht
Onze missie is dit proces samen met je aan te gaan: in plaats van alleen maar te kijken naar je klachten, richten wij ons op jou als persoon: wie ben jij? Hoe ben je in deze situatie beland? En hoe kom je er weer uit? Hoe kun je weer verder in het leven en verder met je ontwikkeling? We staan voor zorg met aandacht: we zetten jouw persoonlijke situatie centraal, kijken vanuit jouw krachten en betrekken waar mogelijk je omgeving.
Verschillende soorten behandelingen
Samen met jou onderzoeken we wat er aan de hand is, hoe we je het beste kunnen helpen en welke vorm van hulp het best bij jouw situatie past. Soms is het al een hele klus om zelf je klachten te begrijpen en je hulpvraag je formuleren. Ook daarbij helpen we je graag. Er zijn daarna tal van mogelijkheden in groepsbehandeling, individuele behandeling, behandeling gericht op het systeem (je naaste omgeving) of juist een combinatie met bijvoorbeeld e-health? Ook verschillende vormen van onderzoek zijn mogelijk. Door samen te kiezen uit de modules proberen we je zo gericht mogelijk te helpen en beslis jij mee aan het roer van je eigen behandeling.
Deskundige teams
Bij Apanta ben je in goede handen. Je wordt begeleid door ervaren en hoog opgeleide professionals die werken in multidisciplinaire teams. We investeren veel in scholing van medewerkers en het verbeteren en uitbreiden van ons behandelaanbod.
Onze multidisciplinaire teams bestaan uit psychodiagnostisch medewerkers, gedragstherapeutisch medewerkers, SPV'ers, psychomotore therapeuten, orthopedagogen (generalisten), (GZ-)psychologen, systeemtherapeuten, psychotherapeuten, klinisch psychologen, artsen en psychiaters.